Algemeen Dagblad

door | mrt 20, 2020

THUISWERKEN MET KINDEREN | Nu scholen en veel werkplekken de komende weken gesloten zijn, zitten ouders en kinderen thuis op elkaars lip. Hoe kun je je nog concentreren op je werk als je kroost telkens luidkeels de aandacht vraagt of van je woonkamer/thuiskantoor hun eigen speelparadijs maakt?

Felix Rothuizen (45) werkt voor een klantenservice en doet dat deze dagen vanuit huis. Hij heeft drie kinderen: een zoon van 11 en een tweeling van 4 jaar. Zijn tip: in koppels werken.

,,Ik werk sinds vorige week al thuis omdat ik al een tijd last had van bronchitis. Nu zijn ook de kinderen thuis”, vertelt hij. ,,Thuiswerken is geen probleem. De kinderen thuis ook niet. Maar een combinatie van beide komt niet zo vaak voor en is best lastig”, zegt hij. ,,Je kunt ze niet zomaar in een hoekje neerzetten.”

Ze keken al naar een uitzending van SchoolTV. Ze bouwden met lego. Er werd getekend en er werden dingen gemaakt van strijkkralen. Niets anders dan wat zijn kinderen normaal doen. Het is een bizarre situatie, vindt hij. ,,Mijn vrouw is ondernemer en probeert haar zaak staande te houden, ik probeer hier thuis de boel een beetje te runnen. Ook voor de kinderen is het apart, de hele maatschappij ligt plat. Het is echt onwerkelijk.

”Met zijn collega’s heeft hij een goed systeem ontwikkeld: ,,We zijn in koppels aan het werk. We kijken wat we kunnen doen en als de één even niet in staat is om acute dingen op te pakken, kan de ander het even overnemen. We hebben de hele dag contact via Skype.” En aan het einde van de dag kan hij heel even met zijn kinderen naar het park. ,,De kinderen krijgen deze week voorrang.”

Lees hier het volledige artikel

Lees ook: